Henk Landkroon Uitvaartverzorging
Met hart en ziel

Verzekering

_MG_6102.jpg

Verzekering

Er zijn verschillende soorten verzekeringen. Echter is het goed te weten dat als u niet bent verzekerd of een naturaverzekering heeft u zelf bepaalt wie de uitvaart voor u regelt en uitvoert.

U bent niet verplicht de verzekeraar als eerste in te lichten over het overlijden.

Naturaverzekering:
Hierbij wordt in principe geen geld uitgekeerd. De uitvaart wordt conform de omschrijving als vermeld op uw polis uitgevoerd, met dien verstande dat alles waarvan u gebruik wenst te maken wat niet in de polis is omschreven voor eigen rekening komt. Een naturaverzekering is meestal een basispakket. Naturaverzekeraars hebben doorgaans afspraken met een aantal uitvaartondernemers, echter u bepaalt welke uitvaartonderneming u wilt.

Kapitaalverzekering:
Een kapitaalverzekering keert na het overlijden een bepaald bedrag uit. Dit bedrag kunt u gebruiken om de kosten van de uitvaart mee te betalen. Hierbij telt ook dat als er een te laag verzekerd bedrag is, de rest van de kosten door de nabestaanden dienen te worden betaald.
Het uit te keren bedrag is vrij te besteden.

Depositofonds:
Een deposito is een bedrag dat u van te voren stort en welke wordt beheerd door een fonds dat uw geld belegt. Het gestorte geld met bijtelling van de rente wordt besteed aan de kosten van de uitvaart.